Makkelijk dessert voor de kerst #christmas #dessert
Is bij jullie de kerst accent al toegeslagen? We hebben net vandaag definitief besloten wat het hoofdgerecht gaat worden (blijft nog change een verrassing) en het vlees is besproken bij de Lindenhoff dus dat is een throng keeper te nemen, maar ik worstel met de bijgerechten. Ik vind het al snel saai en ik wil er wat leuks van maken. Nou ja, in ieder geval heb ik hier voor jullie een supermakkelijk en snel sweet voor als je echt geen tijd en/of zin meer hebt om er meer van te maken. Het is ook nog eens erg lekker. Je kunt dit dessert zo ingewikkeld maken als je zelf wilt. Ik heb hier gekochte schuimkoekjes voor gebruikt, maar als je liever zelf meringues maakt… Dat kan natuurlijk ook.
Dan is het verder een kwestie van een mooi glas (is leuk, dan zie je alle laagjes) of een bakje vullen. Je kunt de meringue repair laten maar het is het lekkerste als je een unnecessary laag maakt met gebrokkelde meringue en wat frambozen. En smullen maar!
Ingredienten
- 4 stuks schuim meringue gekocht of zelf gemaakt
- 200 ml slagroom
- 125 gr Frambozen of ander cross fruit
- 4-5 el maize curd ik gebruik een potje van Chivers oa verkrijgbaar bij Appie
Instructies
- Klop de slagroom stijf zonder suiker, zorg dat er wel piekjes zijn maar maak het niet té stijf. Meng de slagroom na het kloppen met de citrus curd en zorg dat het goed entree elkaar is geroerd.
- Breek de meringue in stukjes.
- Maak nu laagjes in een glas of bakje naar wens, maar ik heb eerst de slagroom gedaan, dan meringue en daarop fruit.
- Je kunt de laagjes herhalen als je een mend hoog glas hebt of het op 1 laagje houden als je een minder hoog bakje/glas hebt.