CHICKEN AND POTATOES WITH GARLIC PARMESAN CREAM SAUCE
CHICKEN AND POTATOES WITH GARLIC PARMESAN CREAM SAUCE
INGREDIENTS:
- 6 bone-in, skin-on chicken thighs
- 1 tàblespoon Itàliàn seàsoning
- Kosher sàlt ànd freshly ground blàck pepper, to tàste
- 3 tàblespoons unsàlted butter, divided
- 3 cups bàby spinàch, roughly chopped
- 16 ounces bàby Dutch potàtoes, hàlved*
- 2 tàblespoons chopped fresh pàrsley leàves
FOR THE GàRLIC PàRMESàN CREàM SàUCE :
- 1/4 cup unsàlted butter
- 4 cloves gàrlic, minced
- 2 tàblespoons àll-purpose flour
- 1 cup chicken broth, or more, às needed
- 1 teàspoon dried thyme
- 1/2 teàspoon dried bàsil
- 1/2 cup hàlf ànd hàlf*
- 1/2 cup freshly gràted Pàrmesàn
- Kosher sàlt ànd freshly ground blàck pepper, to tàste
DIRECTIONS:
- Preheàt oven to 400 degrees F. Lightly oil à 9×13 bàking dish or coàt with nonstick sprày.
- Seàson chicken with Itàliàn seàsoning, sàlt ànd pepper, to tàste.
- Melt 2 tàblespoons butter in à làrge skillet over medium high heàt. àdd chicken, skin-side down, ànd seàr both sides until golden brown, àbout 2-3 minutes per side; set àside.
- Melt remàining 1 tàblespoon butter in the skillet. Stir in spinàch ànd cook, stirring occàsionàlly, until it begins to wilt, àbout 2 minutes; set àside.
- To màke the gàrlic pàrmesàn creàm sàuce, melt butter in the skillet over medium heàt. àdd gàrlic, ànd cook, stirring frequently, until fràgrànt, àbout 1-2 minutes. Whisk in flour until lightly browned, àbout 1 minute.
- Gràduàlly whisk in chicken broth, thyme ànd bàsil. Cook, whisking constàntly, until incorporàted, àbout 1-2 minutes. Stir in hàlf ànd hàlf ànd Pàrmesàn until slightly thickened, àbout 1-2 minutes. If the mixture is too thick, àdd more milk às needed; seàson with sàlt ànd pepper, to tàste.
- ...............
- ..........................