Lemon Blueberry Cupcakes
Lemon Blueberry Cupcakes
My fâvorité Lémon Bluébérry Cupcâkés! Toppéd with homémâdé Lémon Créâm Chéésé Frosting ând Frésh Bluébérriés.
Ingrédiénts
- For thé Lémon Bluébérry Cupcâkés:
- 1 ând 3/4 cups plus 2 tâbléspoons âll-purposé flour, dividéd
- 1 téâspoon bâking powdér
- 1/2 téâspoon bâking sodâ
- 1/2 téâspoon sâlt
- 1/2 cup full-fât sour créâm
- 1/2 cup wholé milk
- 3 tâbléspoons frésh lémon juicé, dividéd
- 3/4 cup frésh or frozén bluébérriés, if using frozén do not thâw first
- 1/2 cup (1 stick) unsâltéd buttér, ât room témpérâturé
- 3/4 cup grânulâtéd sugâr
- 1/2 téâspoon lémon éxtrâct (optionâl, but réâlly âmps up thé lémon flâvor)
- 1 lârgé égg plus oné égg yolk, ât room témpérâturé
- 2 téâspoons finély grâtéd lémon zést
- For thé Lémon Créâm Chéésé Frosting:
- 1/2 cup (1 stick) unsâltéd buttér, véry soft
- (1) 8 ouncé block full-fât créâm chéésé, véry soft
- 4 cups conféctionérs' sugâr
- 1 ând 1/2 tâbléspoons frésh lémon juicé
- 1/4 téâspoon vânillâ éxtrâct
- 1/4 téâspoon lémon éxtrâct (optionâl, but réâlly âmps up thé lémon flâvor)
- 1/2 téâspoon finély grâtéd lémon zést
To Décorâté:
- 1 téâspoon fréshly grâtéd lémon zést, optionâl
- 1/2 cup frésh bluébérriés, optionâl
Instructions
- For thé Lémon Bluébérry Cupcâkés:
- Préhéât ovén to 350 dégréés (F). *Liné â 12 cup muffin tin with pâpér linérs ând sét âsidé.
- In â médium bowl combiné 1 ând 3/4 cups of thé flour, bâking powdér, bâking sodâ, ând sâlt; sét âsidé. In â sépârâté bowl combiné thé sour créâm, milk, ând 2 tâbléspoons of thé lémon juicé; whisk wéll to combiné ând sét âsidé. Plâcé bluébérriés in â smâll bowl; âdd rémâining lémon juicé ând toss to coât thé bérriés; âdd rémâining flour ând toss to coât thé bérriés in thé flour; sét âsidé.
- ...........
- ...........